Poliisin mopoiskun tulos: 162 kuljettajaa ajokieltoon

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi suoritti 19.-21. toukokuuta koko maassa mopojen ja niiden kuljettajien tehovalvontaa. Tarkastelussa oli sekä mopojen että kuljettajien kunto ja liikennesääntöjen noudattaminen. Samalla poliisi valvoi mopoautoja, kevyitä traktoreita ja moottoripyöriä.

Valvonnassa tarkastettiin Poliisihallituksen mukaan yhteensä yli 2 000 ajoneuvoa. Niistä mopoja oli 1 177, moottoripyöriä 228, kevyitä nelipyöräisiä 98 ja traktoreita 63 kappaletta. Enemmistöllä tarkastetuista asiat olivat kunnossa, mutta osassa tapauksia tulokset olivat huolestuttavia.

Poliisi tapasi 38 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Ajoneuvolle riittämävä ajokortti puuttui 126 kuljettajalta. Väliaikaiseen ajokieltoon määrättiin 162 kuljettajaa.

39 kuljettajaa sai maksuseuraamuksen tarpeettomasta ja häiritsevästä ajosta, ja muista liikennerikkomuksista 158 kuljettajaa. 75 ajoneuvon osalta todettiin ajoneuvoluokan muuttuneen moposta moottoripyöräksi. Maksuseuraamuksia tuli myös tehottomasta äänenvaimennuksesta ja muista vioista.

Poliisitarkastaja Tuomo Katajisto yllättyi erityisesti valvonnassa tavattujen rattijuoppojen äärästä. Viime vuoden vastaavassa valvonnassa rattijuopumuksesta epäiltyjä kuljettajia jäi kiinni 11.