Poliisi valvoo koulujen päättäjäisten juhlintaa: ”Yhteistyö huoltajien kanssa on toiminut”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulujen päättäjäisiä juhlitaan jälleen koko maassa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Myös poliisi on valmistautunut päättäjäisviikonloppuun. Juhlintaa valvoo muun muassa Itä-Uudenmaan poliisi.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan valvontaa harjoitetaan yhteistyössä eri kaupunkien ja kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Poliisi toivoo, että juhlivien nuorten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 3. kesäkuuta ja seuraavana yönä.

– Yhteistyö huoltajien kanssa on toiminut erittäin hyvin jo useampana keväänä. Vanhemmat ovat vastanneet kiitettävästi puheluihin ja hakeneet itse nuoriaan kotiin tapahtumapaikoilta, kertoo komisario Kaisa Holappa tiedotteessa.

Poliisi valvoo nuorten juhlimista esimerkiksi puistoissa, koulujen pihoilla, rannoilla ja urheilukentillä. Viranomaiset kehottavat vanhempia keskustelemaan selkeistä pelisäännöistä ja juhlinnan riskeistä etukäteen lasten ja nuorten kanssa. Holappan mukaan onnettomuusriskit pienenevät, kun pelisäännöt on sovittu.