Kaikkien aikojen nopein roska-astia? Saavutti 88 kilometrin tuntivahdin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on todennäköisesti rikottu hämmentävä nopeusennätys. Se toteutettiin pyörillä varustetulla roska-astialla New Yorkshiren Elvingtonin lentokentällä.

Roskakorit eivät yleensä liiku itsekseen ainakaan järin kovaa vauhtia, mutta Michael Wallheadin tuunattu jäteastia on toista maata. Hän varusti noin 20 euroa maksaneen roska-astian Suzuki GP125-moottorilla, mikroauton renkailla, vaihdelaatikolla, ratilla ja muilla lisäosilla. Niiden yhteishinnaksi tuli Dewsbury Reporter -lehden mukaan yli 800 euroa.

Wallhead tavoitteli nopeusennätystä lentokentän kiitoradalla. Hän saavutti lopulta 88 kilometrin tuntivauhdin. Edellisen maailman nopeimman roska-astian ennätyksen rikkoi brittiläinen Andy Jennings, jonka roskakori kulki 72,5 kilometrin tuntinopeutta vuonna 2021.

Wallhead on lähettänyt todisteet ennätyksen rikkomisesta Guinnessin ennätystenkirjalle. Hän uskoo kuulevansa takaisin tulevien aikana.