Tuore kuukausiennuste: Kesä alkaa viimeinkin – juhannusviikko mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäkuu alkoi kylmissä merkeissä, mutta säiden ennustetaan hiljalleen lämpenevän. Kuukausiennusteen perusteella Suomen sisällä saattaa tosin olla huomattaviakin eroja lämpötilojen suhteen.

Vielä tällä viikolla Suomen keskilämpötilat ovat Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ennusteen mukaan ajankohtaan nähden viileitä. Viikon edetessä lämpötila kuitenkin kohoaa maan etelä- ja keskiosassa. Sunnuntaina voidaan hipoa jo hellelukemia.

Etelä-Suomeen ennustetaan 12. kesäkuuta alkavalle viikolle etelään tavanomaista lämpimämpää ja Lappiin tavanomaista viileämpää säätä. Sademäärä olisi keskimääräistä pienempi. Ennuste on toistaiseksi samanlainen myös juhannusviikolla.

– Juhannusviikolla Suomi jakautuu tämän kuukausiennusteen mukaan edelleen vähän tavallista lämpimämpään etelään ja vähän tavallista viileämpään Lappiin. Aiempaan ennusteeseen verrattuna juhannusviikko näyttää nyt kuivemmalta, mutta säätilan ennustettavuus on juhannusviikolla jo melko heikko, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sivuilla.