Laukaan seurakunnalla infernaalinen velkasumma: Velkaa 666 666 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laukaan seurakunnan tuoretta tilinpäätöstä koskevaa uutista lukeneet joutuivat hieraisemaan silmiään. Keskisuomalainen uutisoi seurakunnalla olevan velkaa summa, jonka numeroilla on ollut kristinuskosssa perinteisesti paha maine.

Seurakunnalla oli jäljellä pitkäaikaista lainaa talousarviovuoden lopusssa 666 666 euroa. Summa hämmästytti ja nauratti monia sosiaalisessa mediassa. 666 on nimittäin Raamatun ilmestyskirjassa pedon luku.

Kirkkoherra Harri Romar totesi tapauksesta uutisoineelle Iltalehdelle seurakunnan lyhentävän velkaa tietyllä summalla vuoittain, ja tällä kertaa päädyttiin kyseieen lukuun. Hänen mukaansa numerot eivät herätä seurakunnassa suurta numeroa, eikä kirjaimellisesti infernaaliselta kuulostava velkasumma ollut poikkeus.

Raamatun pedon luvusta on tehty vuosituhansien aikana valtavin määrin erilaisia tulkintoja. Se on myös tuttu näky populaarikulttuurissa, erityisesti kauhuelokuvissa ja synkällä symboliikalla leikittelevässä musiikissa. Osassa varhaisia Raamatun käännöksiä luku oli 666:n sijaan 616.