Onko oma tyylisi kateissa? Kapselivaatekaapista löydät sen helpoiten

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kapselivaatekaappi tarkoittaa rajattua kokoelmaa vaatteita, jotka sopivat omaan senhetkiseen elämäntyyliin ja persoonalliseen tyyliin. Kapselivaatekaapin on tarkoitus tehdä pukeutumisesta helppoa. Vaatteet karsitaan tietyllä logiikalla niin, että lopputulemana on kokoelma vaatteita, jotka sopivat kaikki toistensa kanssa yhteen.

Toisin kuin moni luulee, kapselivaatekaapin ei tarvitse olla minimalistinen tai sisältää pelkkiä neutraaleja värejä. Pääsääntö on vain se, että vaatteita karsitaan siten, että kaikki vaatekaappiin jätettävät vaatekappaleet sopivat toistensa kanssa puettaviksi.

Christina Mychas on kertonut YouTube-videollaan helpot niksit kapselivaatekaapin tekemiseen. Aluksi omat vaatteet käydään tarkasti läpi ja erotellaan usein käytössä olevat vaatteet niistä, joita ei tule puettua päälle juuri koskaan. Poista etenkin kaikki vaatteet, jotka eivät ole sopivia, ovat rikki tai joita et ikinä käytä.

Varastoi laatikoihin kaikki ne vaatekappaleet, joita et käytä juuri nyt, mutta et haluaa hävittääkään. Jäljelle vaatekaappiisi jää vain vaatteet, joita käytät, jotka istuvat ja joista pidät. Voit myöhemmin karsia vaatekappaleita vielä esimerkiksi sävyjen mukaan.