Pariisin olympialaisissa ei myydä alkoholia – paitsi VIP-vieraille

Ruoka Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2024 kesäolympialaiset järjestetään Pariisissa. Vaikka tapahtumaan on aikaa vielä vuosi, ovat kisojen järjestelyt jo herättäneet keskustelua. Olympialaisissa ei myydä alkoholia yleisölle, ainakaan tavallisille tallaajille.

Alkoholin myyminen urheilutapahtumissa on kielletty Ranskan laissa, mutta viranomaisilta on mahdollista hakea myyntiin erityislupaa. Inside the Games -sivuston mukaan esimerkiksi syksyn 2023 rugbyn MM-kisoissa alkoholin myynti on sallittua. Olympialaisten järjestäjät eivät kuitenkaan aio hakea lupaa.

Ranskan laki sallii alkoholin myymisen urheilutapahtumien VIP-alueilla. Niinpä myös vuoden 2024 kesäolympialaisten tapauksessa VIP-vieraat pääsevät nauttimaan juomista kilpailuja seuratessaan. Monet urheilufanit ovat kuvailleet järjestelyjä tekopyhiksi.

Pariisin kesäolympialaiset järjetetään 26. heinäkuuta – 11. elokuuta. Kyseessä on kolmas kerta, kun kesäolympialaiset järjestetään Ranskan pääkaupungissa.