Tokmanni lähtee valloittamaan Ruotsia – osti Dollarstore-kauppaketjun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokmanni ostaa ruotsalaisen Dollarstore-halpakauppaketjun. Käteisellä maksettava kauppahinta on noin 170,4 miljoonaa euroa. Kaupat paljasti Tokmanni Group Oyj tiedotteessaan.

Kauppojen myötä Tokmannin on laajentamansa toimintaansa Suomen ulkopuolelle. Dollarstore kuitenkin tkaa toimintaansa Ruotsissa ja Tanskassa nykyisillä brändinimillä. Tiedotteen mukaan Dollarstorella ja Tokmannilla odotetaan olevan vahva asema yhdessä Pohjoismaiden hapakauppamarkkinoilla.

– Olen erittäin tyytyväinen Tokmannille tarjoutuneesta ainutlaatuisesta tilaisuudesta rakentaa yksi johtavista Pohjoismaiden halpakauppaketjuista yhdessä Dollarstoren kanssa. Tokmanni ja Dollarstore täydentävät toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla, kertoi Dollarstoren toimitusjohtaja Anders Kind tiedotteessa.

Dollarstore-ketjun valikoima on samankaltainen kuin Tokmannilla. Vuonna 1994 perutetulla halpakauppaketjulla on Ruotsissa 130 myymälää ja Örebrossa sijaitseva keskusvarasto. Lisäksi yhtiöllä on kaksi myymälää Tanskassa nimellä Big Dollar.