Helsingin poliisi: Bidenin vierailu vaikuttaa merkittävästi liikennejärjestelyihin Helsingissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vierailee Helsingissä torstaina 13. heinäkuuta. Presidentinlinnassa järjestettävä tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa vaikuttaa liikennejärjestelyihin Helsingin keskustassa.

Muutoksia on etenkin Kauppatorin ympäristön liikenteessä. Esimerkiksi Pohjoisesplanadi on kokonaan suljettu Sofiankadun ja Päävartiontorin välillä. Kulku Pohjoisrannasta keskustaan kulkee kävellen ja pyörällä reittiä Aleksanterinkatu-Unioninkatu sekä autolla Aleksanterinkadun kautta.

Olympiaterminaaliin kulkevien henkilöautojen suositellaan kulkevan Tehtaankadun kautta. Liikenne Eteläesplanadilla tapahtuu normaalisti. Lisäksi pääkaupunkiseudulla liikkuvat useat saattueet aiheuttavat päivän aikana muutamia noin 40 minuutin katkoksia liikenteeseen erityisesti keskustassa.

Vierailu vaikuttaa myös vesiliikenteeseen ja ilmailuun. Kauppatori on kokonaan kiinni 13. heinäkuuta, minkä vuoksi Suomenlinnan lauttaliikenne hoidetaan Katajanokalta lähtevän huoltolautan laiturista. Yksityisen vesiliikenteen kulku Eteläsatamaan on estetty.

Raitiovaunuliikenne kulkee normaalisti, mutta vuorojen väleissä voi esiintyä poikkeuksia. Julkisten kulkuvälineiden reiteillä voi esiintyä pahimmillaan 40 minuutin katkoksia. Ydinkeskustassa autoilua on kehotettu välttämään.

Tarkempaa tietoa järjestelyistä löytyy Helsingin Poliisilaitoksen tiedotteesta. Poliisi on myös julkaissut poikkeusreittien kartat kevyelle liikenteelle, autoliikenteelle, terminaalien autoliikenteelle ja yksityisille veneilijöille.