Amerikkalaismies ylitti Pohjois-Korean rajan ilman lupaa – huonosti kävi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen kansalainen on pidätetty Pohjois-Koreassa. Hän ylitti Etelä- ja Pohjois-Korean välisen rajan ilman lupaa tiistaina. Yhdysvaltalainen mies oli yrittänyt valtioiden välisen rajan tarkkaan vartioidulla JSA, eli Joint Security Are -alueella.

Miehen kerrotaan osallistuneen raja-alueelle järjestetylle turistikierrokselle. Asiasta tiedotti YK:n alueella operoiva taho.

– Uskomme miehen olevan Pohjois-Korean armeijan hallussa. Työskentelemme parhaillaan Pohjois-Korean viranomaisten kanssa tilanteen ratkaisemiseksi, YK:n tili twiittasi.

YK ei tiedottanut tarkemmin miehen henkilöllisyydestä tai laittoman rajanylityksen mahdollisista syistä. NBC-uutissivuston mukaan rajan ylittäneen miehen uskotaan kuitenkin olevan yhdysvaltalainen sotilas.