Suomesta pääsee pian bussilla Puolaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomesta voi pian matkustaa Puolaan asti bussilla. Saksalaisyhtiö Flixbus on laajentamassa toimiaan Suomeen avaamalla suoran bussiyhteyden Vaasasta Varsovaan. Linja aloittaa 26. heinäkuuta.

Kokonaismatka Vaasasta Varsovaan kestää yhtiön mukaan noin 28 tuntia. Bussi kulkee Suomessa Vaasasta Närpiön, Porin, Rauman, Raision, Turun, Salon ja Espoon kautta Helsinkiin ja siitä lauttalla Tallinnaan. Matka Vaasasta Varsovaan maksaa päivästä riippuen 60-80 euroa.

Vuonna 2013 perustettu Flixbus operoi yhteensä 40 maassa. Yhtiö on avannut uusia reittejä tiuhaan tahtiin etenkin Euroopassa. Myös Suomi-Puola-reitin avaamista perustellaan halulla kasvaa.

Bussireittiö operoi liettualainen kuljetusalan yhtiö Ollex. Tallinnan ja Suomen välisestä lauttamatkasta vastaa Tallink. Flixbusin mukaan varauksen tehneet matkustajat saavat samalla sekä bussi- että lauttalipun.