5 vinkkiä yksinhuoltajille – älä tee näitä asioita treffeillä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksinhuoltajilla on hektinen arki. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö heillä olisi oikeutta nauttia rakkaudesta ja seurustelusta. Nyt yksinhuoltajille deittisovellus Stirin perustanut asiantuntija Rachel DeAlto kertoo, mitä sinkkuvanhempien ei tulisi koskaan tehdä deittailussa.

1. Älä salaile sitä, että olet vanhempi

Yksinhuoltajan kannattaa kertoa alusta asti, että hänellä on lapsia. Se on hyvä mainita jo ennen treffejä, mikäli mahdollista, sillä tosiasia on, että kaikki eivät halua lapsia suhteeseen. Avoimuus ja rehellisyys ovat hyviä lähtökohtia jollekin vakavammalle.

2. Älä kiirehdi asioiden edelle

Ei ole oikeaa tai väärää aikaa palata deittailumaailmaan. Yksinhuoltajavanhempien erityisesti tulisi varmistaa, että he ovat henkisesti valmiita treffailuun ja päässeet yli edellisestä suhteesta.

3. Älä tunne syyllisyyttä

On täysin normaalia tuntea syyllisyyttä seurustelusta ja ilonpidosta, kun on lapsia kotona. Yhden vanhemman perheenpäät ansaitsevat oman aikana ja sen, että voivat mennä kiinnostavien ihmisten kanssa ravintolaan syömään, joten syyllisyydestä kannattaa hakeutua eroon.

4. Älä valehtele lapsillesi

Lapsille tulee puhua seurustelemisesta heidän ikätasonsa mukaan. Avoimuus on kuitenkin tärkeää myös oman jälkikasvun kanssa. Vanhempien lasten kanssa voit keskustella aiheesta suoremmin.

5. Älä unohda pitää hauskaa

Jokaisen yksinhuoltajan tulisi muistaa, että he ovat enemmän kuin pelkkiä vanhempia. Myös heillä on tarpeita, toiveita ja odotuksia. Treffeillä kannattaa pitää hauskaa, nauraa ja nauttia.