Suomalaisyhtiö tekee yli 10 miljoonan euron televisiosarjan Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen lasten- ja nuortenviihteeseen erikoistunut kanavajätti Nickelodeon on tilannut sarjan suomalaiselta Gigglebug-animaatiostudiolta. Tulevaa Super Duper Bunny League -sarjaa on kuvailtu yli kymmenen miljoonan euron tuotannoksi. Käytännössä kaikki tuotannon kulut ovat STT:n mukaan palkkoja ja palveluita Suomessa.

– Meillä on täällä studiolla sata työpistettä ja freelancerit mukaan lukien 150 ihmistä mukana tuotannossa, Gigglebugin toimitusjohtaja Anttu Harlin paljasti STT:lle.

Nickelodeon on saanut tuotannolle Business Finlandilta 1,8 miljoonan euron audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen. Kanava kertoi viime vuonna tilanneensa brittiläisen Jamie Smartin sarjakuviin perustuvan Super Duper Bunny League -sarjan, mutta ei vielä tuolloin paljastanut kuka sen toteuttaa. Animaatiosarjan on määrä ilmestyä Yhdysvalloissa ensi vuonna. Se koostuu 26 jaksosta.

Kymmenen vuotta sitten perustetun Giggeburgin liikevaihto on tänä vuonna noin kymmenen miljoonaa euroa. Yhtiö on tehnyt muun muassa uutta Tom & Jerry -sarjaa Warner Bros -yhtiölle. Lisäksi tekeillä on myös Batman-sarjakuvien maailmaan sijoittuva elokuva.