Lasten kanssa liikkuminen kohottaa kuntoa ilon kautta – trampoliinilta pyöräretkille

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lapsiperheiden kohdalla voidaan vanhan sananlaskun pitävän paikkaansa, eli mitä aikuiset edellä – sitä pienet perässä. Lasten kanssa liikkuminen tapahtuu huomaamatta pelkästään sillä, että perheet tekevät asioita yhdessä. Kuntoilun ei aina tarvitse olla varta vasten suunniteltua liikuntaa.

Mitä jos voisit yhdistäisi ajan viettämisen lasten kanssa ja liikunnan? Trampoliinilla hyppiminen on erittäin terveellistä ja kehittävää. Kuten trampoliinilla hyppiminen on pyöräily myös ulkoilua, jossa koko perhe saa paljon raitista ilmaa harjoittelun aikana. Pallopelien ei puolestaan tarvitse aina tarkoittaa jalkapallon pelaamista. Kokeile esimerkiksi sulkapalloa, tennistä tai padelia tai soita ystäväperhe mukaan pesäpallo-otteluun.

Uinti on yksi terveellisimmistä liikuntamuodoista. Suomessa on tuhansien järvien lisäksi uimahalleja, jonne voi mennä polskuttelemaan aamuvarhaisesta iltamyöhään. Joillakin on omalla pihalla uima-allas, missä saa päivittäisen liikunta-annoksen huomaamatta. Ota lapset mukaan myös metsään sieniä ja marjoja keräämään. Tällöin ei pääasiana ole saalis, vaan yhdessä vietetty aika ja ulkoilun ilo.