Jussi vaihtoi rakennusmiehen haalarit hoitajan asuun: ”Oppisopimuskoulutuksella lähihoitajaksi”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hyvinvointialueet ympäri Suomea ovat tarttuneet mahdollisuuteen, jossa ihmisiä voi kouluttaa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalle oppisopimuksella. Yksi uranvaihtajista on pohjoiskarjalainen Jussi Savolainen. Hän sai oppisopimuspaikan Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten vammaispalveluista ja työskentelee tällä hetkellä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä Joensuussa.

– Hoitoala oli kiinnostanut minua vuosia. Työskentelin rakennusalalla ja koin, etten löytänyt sieltä enää itseä kiinnostavia työtehtäviä. Vaikka minulla oli hyvä työpaikka, minusta tuntui, etten saa työstäni enää tarpeeksi irti. Rupesin selvittämään opiskelumahdollisuuksia ja tammikuussa 2022 aloitin lähihoitajaopinnot oppisopimuksella, Savolainen kertoo.

Savolainen valmistuu lähihoitajaksi loppuvuodesta ja on parhaillaan aloittelemassa sairaanhoitajan opintoja monimuotototeutuksella. Savolainen kannustaa rohkeasti hakemaan oppisopimuskoulutukseen mukaan, jos työskentely lähihoitajana kiinnostaa.

– Rohkeasti ja avoimin mielin mukaan, jos vähänkään kiinnostaa. Ei kannata ajatella, että olisi esimerkiksi liian vanha oppimaan uutta tai vaihtamaan alaa. Tähän asti olen ollut täysin tyytyväinen sekä työnantajaan että oppisopimuskoulutukseen, Savolainen kannustaa.