Nyt tuli varoitus taajamatulvista – sää muuttui jälleen sateiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Runsaat sateet ovat tekemässä paluuta Suomeen syyskuun alun kesäisten päivien jälkeen. Sateet levisivät maahan tiistaina, ja lähipäivinä on Forecan mukaan olemassa paikoin runsaiden sateiden vuoksi jopa taajamatulvien riski.

Saderintama eteni keskiviikkona pohjoisesta etelämmäs. Forecan meteorologi Joona Koskelan mukaan runsaimpien sateiden odotetaan saapuvan maan etelä-, keski- ja itäosaan keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä. Samalla sää viilenee.

– Keskiviikkoillan ja torstai-iltapäivän välillä maan etelä- ja itäosassa sademäärä voi olla monin paikoin yli 30–50 millimetriä, mikäli tiistaina laadittu ennuste toteutuu, Joonas Koskela kertoo Forecan sivuilla.

Torstai-iltapäivän aikana sadealueet liikkuvat itää kohti. Torstain lämpötilat jäävät etelässä 15 asteen tienoille, maan keskivaiheilla 10-14 asteeseen ja pohjoisessa enää 5 ja 10 asteen välille. Syksy vaikuttaa tulleen jäädäkseen, sillä Koskelan mukaan tiistai oli todennäköisesti lämpimin päivä ennen ensi kesää.