Milloin kauppojen makaronihyllyt täyttyvät? MTV: Pastavarastoa ei vielä ole

Ruoka · Tim Isokivi

Suomeen iski kesäkuussa todellinen makaronikriisi. Lantmännen Cerealian Hyvinkään tehtaan pastatuotannossa käytettävässä laitteessa ilmeni vika, mikä johti takaisinvetoihin ja hyllyjen tyhjenemiseen yhtiön omistamasta Myllyn Paras -makaronista.

Lantmännen Cerealia tiedotti elokuussa laitteiston olevan korjattu ja pastantuotannon käynnistyneen jälleen. Monien kauppojen makaronihyllyt ovat kuitenkin edelleen olleet viikkotolkulla tyhjinä. Yhtiö paljasti MTV Uutisille tämän johtuvan siitä, ettei pastavarastoa ole vielä ehtinyt kertymään tehtaalle.

– Tuotannon aloittaminen tyhjästä on monimutkainen toimenpide, ja tavallisesti tarvitaan jonkin aikaa koneen hienosäätöön ja tasaisen laadun varmistamiseksi, Lantmännen Cerealian viestintäpäällikkö Emelie Bontesse de Filippis kuvaili.

– Hyllyille laitettu pasta napataan nopeasti ja löytää tiensä kuluttajien keittiöihin ja kaappeihin. Kaiken kaikkiaan on vaikea ennustaa, milloin tilanne kaupoissa palautuu normaaliksi, mutta todennäköisesti siihen menee vielä jonkin aikaa, viestintäpäällikkö kertoi.