Isä pani kukkaronnyörit kiinni – ei maksa tyttären 200 000 dollarin häitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Redditissä on suosittu keskusteluosio Am I The A**hole?, jossa kysytään ihmisten mielipidettä erilaisiin tilanteisiin. Nyt eräs isä kertoo, että on ajautunut riitoihin tyttärensä ja vaimonsa kanssa, koska mies ei suostu maksamaan yli 200.000 dollaria kustantavia häitä.

Mies selitti, että hänen tyttärensä asuu New Yorkissa, mutta haluaisi järjestää häät Uudessa-Seelannissa. Isä on hylännyt pyynnön, koska häät voisi järjestää myös edullisemmin. Kyse ei miehen mukaan ole siitä, etteikö hänellä olisi varaa, vaan siitä, että hänen mielestään ökyhäiden pitäminen on turhaa rahalla mässäilyä.

– Hän pyytää tällä hetkellä noin 200 000 dollaria. Tässä ei oteta huomioon sitä, mitä vieraiden olisi maksettava osallistuakseen häihin, isä kirjoitti viestissä.

– Vaimoni kanta on, että minun pitäisi maksaa häät, koska meillä on siihen varaa, mutta mielestäni se on turhaa vaurauden osoittamista. Nyt tyttäreni ei puhu minulle eikä vaimonikaan, mies tunnustaa ja pohtii, että pitäisikö hänen tehdä tyttärensä unelmahäistä totta, vaikka vaarana on, että osa sukulaisista ei pääse osallistumaan juhliin.

Monet kommentoijat tukivat isän päätöstä. Perusteluina oli muun muassa se, että jos tytär ei pysty itse kustantamaan kalliita juhlia, ei hänen tulisi edes suunnitella sellaisia. Vanhempien ei tule olla lastensa pankkiautomaatteja.

– Puhumattakaan siitä, että lentoihin ja hotelleihin ja muuhun järjestelyyn menee vielä paljon enemmän rahaa. Maksaako hän itse lippunsa vai odotetaanko sinun maksavan niistäkin?