Turussa käynnistyi kokeilu: Fölin matkakortin voi lainata kirjastosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa on aloitettu uudenlainen kokeilu, jonka tavoitteena on kannustaa joukkoliikenteen käyttöön. Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin matkakortin voi jatkossa lainata kirjastosta.

Fölikortin voi lainata turun pääkirjastosta sekä Varissuon ja Runosmäen kirjastoista kirjastokortilla kahdeksi viikoksi. Yksittäinen henkilö voi lainata matkakortin vain kerran kokeilun aikana, jotta mahodllisimmat monet pääsisivät hyödyntämään sitä. Pääkirjastolla lainattavissa on kaksi matkakorttia, Runosmäellä ja Varissuolla yhdet.

Osana EU:n Horisontti 2020 -ohjelman rahoittamaa Scale-up-hanketta järjestettävä kokeilu on käynnissä 31. maaliskuuta 2024 asti. Kokeilun tarkoituksena on tarjota helppo ja ilmainen tapa tutustua joukkoliikenteeseen.

– Jos kokeilu saa hyvän vastaanoton ja sujuu ilman suurempia ongelmia, ensi keväästä alkaen matkakortin voi lainata kaikista Föli-alueen kirjastoista, kertoo tiedotteessa joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Föli liikennöi kuuden kunnan alueella Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja Ruskolla. Lainattavalla fölikortilla voi matkustaa koko alueella ja tehdä laina-ajan sisällä rajattoman määrän matkoja.