Tutkijat: Hyräily vähentää stressiä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Intialaiset asiantuntijat ovat vakuuttuneita, että kahdesti päivässä tapahtuva hyräily lievittää ahdistusta, jännitystä ja stressiä. Erityisesti matalat äänet voivat laskea stressitasoja. Hyräily rentouttaa äänilihaksia ja ylävartaloa.

– Kun hyräilee vähintään 10-15 minuuttia kahdesti päivässä, voi ihminen saavuttaa hyvinvointia reilusti. Hyräilemällä äänilihakset tuottavat rauhoittavia värähtelyjä, jotka kulkevat kurkussa ja rintakehässä laukaisten rentoutumisreaktion. Vagushermo on joukkueen rauhoittumisen tähtipelaaja, joka auttaa meitä toipumaan stressaavista hetkistä hidastamalla sykettämme kliininen psykologi tohtori Easton Gaines kertoi Gujaratin yliopistosta.

Imperial College NHS Trustin sydänasiantuntija tohtori Punit Ramrakha puolestaan selitti, että hyräily ja laulaminen liittyvät oleellisesti toisiinsa. Hänen mukaansa ihmiset ovat laulaneet yhdessä tuhansia vuosia, ja säännöllinen ryhmälaulu liittyy ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.