Teemaristeilyt houkuttelevat – Kaija Koon erikoisristeilyn liput myyntiin loppuun parissa tunnissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kun ensi toukokuussa Viking Gracella järjestettävä Kaija Koo -erikoisristeily tuli myyntiin, kaikki 2.000 lippua kävivät kaupaksi kahdessa tunnissa. Viking Linen laivoilla järjestetään ensi vuonna yli sata muuta erikoisristeilyä, joiden teemat vaihtelevat samppanjasta stand upiin ja musiikin eri genreistä muotiin.

Erikoisristeilyt elävät juuri nyt huippuaikaansa, mutta Viking Line on järjestänyt niitä jo 1990-luvulta alkaen. Vielä kymmenen vuotta sitten self help -tyyppiset hyvinvointiteemat olivat erikoisristeilyjen varmoja vetonauloja: painopiste oli silloin erityisesti fyysisessä hyvinvoinnissa ja siihen liittyvissä luennoissa. Pandemia-aika kuitenkin nosti esiin pehmeämmät teemat sekä käsinkosketeltavien elämysten kaipuun.

Musiikkiteemojen ykkösiä tällä hetkellä ovat ysäri-dance ja rokki. Ensi keväänä on luvassa viskiristeilyjä, viiniristeilyjä, rockabilly-teemaa ja jazzia.

– Uskon, että tulevaisuudessa ikäryhmäajattelu katoaa kokonaan ja menemme yksinomaan teema edellä. Kuka tahansa kaksikymppisestä yhdeksänkymppiseen voi olla kiinnostunut hyvistä vuosikertaviineistä, puutarhamatkailusta tai metallimusiikista, Viking Linen teemaristeilyistä vastaava projektipäällikkö Jaakko Ahti kertoo.