Juoksukilpailussa autolla huijanneelle ultramaratoonarille kilpailukielto

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlantilainen ultramaratoonari Joasia Zakrzewski herätti keväällä kohua huijaamisen vuoksi. 80 kilometrin ultrajuoksussa kolmanneksi tullut juoksija diskattiin, sillä hän oli kulkenut osan matkasta auton kyydissä.

UK Atheticsin kurinpitolautakunta on The Guardian -lehden mukaan antanut Zakrzewskille rangaistukseksi vuoden kilpailukiellon. Juoksija myönsi lautakunnalle kulkeneensa osan matkasta ystävänsä auton kyydissä. Hän kuitenkin kiisti huijanneensa tietoisesti ja kertoi nousseensa auton kyytiin loukkaantumisen vuoksi.

Maaliin päästyään Zakrzewski otti palkinnon vastaan. Juoksija puolusteli tätä lautakunnalle väsymyksellä. Zakrzewski kertoi saapuneensa edellisenä iltana maahan Australiasta, mikä hänen mukaansa vaikutti edelleen kykyyn ajatella selkeästi.

Iso-Britanniassa 7. huhtikuuta järjestetyn ultrajuoksun reitti kulki Manchesterista Liverpooliin. Järjestäjien epäilys huijaamisesta heräsi, sillä GPS-tietojen perusteella Zakrzewski vaikutti juosseen 1,6 kilometrin pituisen osuuden vain minuutissa ja 40 sekunnissa. Kävi ilmi, että hän oli kulkenut auton kyydissä yhteensä neljä kilometriä.