Laittaisitko joulurahat lomamatkaan? Nämä kohteet ovat joulun suosikkeja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on tarkkoja jouluperinteistä. Joulun traditiot tehdään samassa järjestyksessä, jouluöydässä on samat herkut ja lahjat jaetaan säntillisesti tiettyyn aikaan. Perinteisiin kuuluvat Joulupukin kuuma linja, riisipuuro, joulurauhan julistus, ulkoilu, hautausmaakierros, sauna ja ruokailu. Lopuksi juodaan hehkuviiniä ja syödään juustoja. Joka vuosi.

Toiset eivät välttämättä välitä perinteistä, vaan haluavat panostaa yhdessäoloon ja nautintoon iänikuisten lanttulaatikoiden sijaan. Ennätysmäärä suomalaisia viettää joululoman tänä vuonna etelän lämmössä. Matkatoimistojen kokonaismyynti kasvoi nyt yli 30 prosenttia viime vuoden joululähtöihin verrattuna. Joulusta nautitaan yhä useammin aurinkoa ottaen.

Kohteista suosikkeja ovat Kanariansaarten Gran Canaria, Teneriffa ja Fuerteventura. Erääksi syyksi joulumatkojen suosioon katsotaan se, että valtaosa lomalennoista lähtee lauauntaina. Silloin aattoa ei tarvitse viettää matkustaen.