HS: Maria Nordin tuomittiin eläinsuojelurikoksesta – ei hoidattanut lemmikkejään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisen median vaikuttajana, kirjailijana ja arkkitehtina tunnettu Maria Nordin tuomittiin Helsingin Sanomien mukaan 65 päiväsakon rangaistukseen eläinsuojelurikoksesta. Rikos tapahtui vuoden 2020 kesäkuussa, jolloin nainen teki päätöksen olla viemättä vahingoittuneita lemmikkejään eläinlääkärille.

Kolme vuotta sitten kesällä mökillä ollessaan koira oli purrut Nordinin kanaa, jolle oli tullut pureman seurauksena syvä haava. Nordin ei ollut antanut kanalle kipulääkitystä eikä ollut vienyt tätä eläinlääkäriin. Nordin oli ollut asiasta puhelimitse yhteydessä eläinlääkäriin ja hoitanut kanaa itse pihkasalvalla.

Myös naisen kissa oli joutunut mökillä kyyn puremaksi. Kissa oli saanut myrkytysoireita, mutta tästäkin Nordin oli ollut puhelimitse eläinlääkäriin yhteydessä eikä ollut vienyt kissaa hoitoon. Kissallekaan ei oltu annettu kipulääkitystä vaikka se ei ollut omin neuvoin päässyt hiekkalaatikolle tekemään tarpeitaan vaan Nordinin oli pitänyt kantaa kissaa.

Nordin on itse kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, koska hän katsoi hoitaneensa lemmikkejään hyväksi katsomillaan tavoilla. Eläinlääkärin mukaan hoitoa oli laiminlyöty, koska lemmikit olivat selvästi kokeneet kipua. Eläinlääkärin mielestä Nordin ei myöskään itse ole ollut pätevä arvioimaan lemmikkien hoidon tarvetta vaan ne olisi pitänyt toimittaa eläinlääkäriin.

Käräjäoikeus tuomitsi Nordinin eläinsuojelurikoksesta 65 päiväsakolla, joka naisen tuloilla Helsingin Sanomien mukaan on 2 600 euroa. Sen lisäksi Nordin määrättiin maksamaan valtiolle 1 000 euroa, joka naisen katsottiin säästäneen siinä kun hän ei vienyt lemmikkejä eläinlääkäriin. Näiden lisäksi Maria Nordin määrättiin eläintenpitokieltoon 22.5.2026 saakka. Naisen tulee luovuttaa omistamansa kissa valtiolle viimeistään tammikuussa 2024.