Nyt tulee kylmää kyytiä koko maassa – marraskuu vaihtuu joulukuuhun talvisissa merkeissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marraskuu loppuu ja joulukuu alkaa talvisissa merkeissä koko Suomessa. Uusi viikkoa alkoi maanantaina 27. marraskuuta alkoi kylmässä säässä, sillä pakkaslukemat vaihtelevat etelän noin 10 asteesta Lapin 25-30 asteeseen.

Forecan mukaan Suomen etelä- ja keskiosassakin on syytä pukeutua lämpimästi, sillä pohjoisen ja koillisen välinen tuuli saa -10 asteen lukeman tuntumaan lähes -20 asteelta. Tiistaina pakkanen hieman helpottaa. Ulkona liikkuvien ja liikenteeseen lähtevien kannattaa kuitenkin varautua lumisateisiin.

Suomeen saapuu maanantain ja tiistain välisenä yönä lumisadealue. Lumikertymää on odotettavissa tiistaina aikana laajoilla alueilla 5-10 senttiä. Pakkasta on lähes koko maassa viiden asteen molemmin puolin, mutta puuskainen koillistuuli saa sen tuntumaan kylmemmältä.

Keskiviikon jälkeen pakkanen kiristyy uudelleen. Pakkasta on tämän hetken ennusteen mukaan loppuviikolla laajalti 10-15 astetta. Myös ajoittaiset lumisateet ovat mahdollisia, joskin ennuste on niiden suhteen vielä epävarma.