Gwyneth Paltrowlla terveyshuolia – ennenaikaiset menopaussin oireet vaivaavat

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä Gwyneth Paltrow muistetaan monista tähden tekemistä elokuvarooleista, joista nainen on voittanut myös Oscar-palkintoja. Paltrow on viime vuosina keskittynyt omaan Goop-brändiinsä, joka keskittyy terveyteen, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviin tuotteisiin ja palveluihin.

Gwyneth Paltrow kertoi nyt People-sivustolle antamassaan haastattelussa, että tällä hetkellä häntä vaivaavat terveyshuolet. Nainen on alkanut kokemaan ennenaikaisen menopaussin oireita, joita ovat kuumat aallot, yöhikoilu, vaginan kuivuus, epäsäännölliset kuukautiset sekä unettomuus. Menopaussiksi kutsutaan vaihetta, jolloin naisen kuukautiset ovat olleet poissa yhtäjaksoisesti vuoden ajan.

Vaihdevuodet kuuluvat jokaisen naisen elämään, mutta aina niistä ei ole julkisesti puhuttu. Gwyneth Paltrow onkin iloinen siitä, että aihe ei ole enää Hollywoodissakaan tabu vaan siitä saa puhua avoimesti. ”Äitini sukupolven kohdalla tilanne oli täysin erilainen”, Paltrow pohtii.

Gwyneth Paltrown ennenaikaiset menopaussin oireet alkoivat kun hän oli 45-vuotias. Tällöin tähti ihmetteli mikä häntä vaivasi ja hän koki tulevansa hulluksi. Pahimmassa vaiheessa naisen kuukautiset tulivat aina 18 päivän välein.