Indonesiassa syntyi sumatransarvikuono – laji on erittäin uhanalainen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indoneisassa sijaitsevalla suojelualueella on syntynyt äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltu sumatransarvikuono. 25 kilon painoinen sarvikuononpoikanen löydettiin AFP-uutistoimiston mukaan emonsa vierestä Sumatran saarelta lauantaina.

Maailmassa elää arviolta vain noin 80 sumatransarvikuonoa. Hieman toivoa lajin säilymisen kannalta on tuonut se, että tuore poikanen on toinen tänä vuonna syntynyt sumatransarvikuono. Edellinen syntyi lokakuun alussa.

Sumatransarvikuono on nykyään elävistä sarvikuonolajeista pienin. Se kasvaa täysikasvuisena enimmillään 1,5 metrin korkuiseksi. Aikuiset yksilöt painavat 500-960 kiloa.

Sumatransarvikuonoa uhkaavat esimerkiksi elintilan pieneneminen, ilmastonmuutos ja salametsästys. Sarvikuonoja salametsästetään tyypillisesti niiden perinteisessä kiinalaisessa lääkinnässä käytettävien sarvien vuoksi.