Fallout-suosikkipeleihin perustuva sarja sai ensimmäisen trailerin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ydinsodan jälkeiseen maailmaan sijoittuva Fallout-pelisarja sovitetaan televisiosarjaksi. Odotettu sarja alkaa Amazonin Prime Video -suoratoistopalvelussa 12. huhtikuuta 2023. Nyt televisioversiosta on saatu hieman esimakua.

Prime Video on julkaissut Fallout-sarjan ensimmäisen teaser-trailerin. Pariminuuttisella videolla tutustutaan koko elämänsä pommisuojassa asuneeseen Lucyyn, lähtee matkalle ydinsodan radikaalisti muuttamaan maahan. Erämaata asuttavat kaikenkarvaiset mutantit, sotilaallinen Brotherhood of Steel -ryhmä ja monet muut tahot.

Fallout-sarjan kekseisiä rooleja näytteleevät muun muassa Ella Purnell, Walton Goggins ja Kyle MacLachlan. Sarjan showrunnereina toimivat Captain Marvel -elokuvan käsikirjoittajat  Geneva Robertson-Dworet sekä Graham Wagner ja tuottajina Westorld-sarjasta tunnetut Lisa Joy ja Jonathan Nolan.

Vuonna 1997 ilmestynyt ensimmäinen Fallout-peli on saanut vuosien saatossa lukuisia jatko-osia ja spinoff-pelejä. Pelisarjan viimeisin osa oli vuonna 2018 ilmestynyt verkkoroolipeli Fallout 76.