Puolustusvoimat harjoitteli Itämerellä – tavoitteena suojella merenalaista infrastruktuuria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itämerellä saattoi nähdä ennen itsenäisyyspäivää Suomen, Britannian ja Viron merivoimien aluksia. Puolustusvoimat järjesti maiden ja Rajavartiolaitoksen kanssa merellä yhteisharjoitukset 4.-5. joulukuuta 2023.

Puolustusvoimien mukaan harjoituksen tavoitteena oli kehittää kykä valvoa ja suojata vedenalaista infrastruktuuria sekä torjua vedenalaisia sotilaallisia uhkia. Harjoitus on osa JEF-maiden päätöksen mukaista valvonnan ja läsnäolon tehostamista Itämeren alueella.

– Balticconnectorin tapahtumien jälkeen monet Itämeren maat ovat tehostaneet yhteistoimintaa sekä tehneet omia kansallisia merialueen valvontaan liittyviä toimenpiteitä. Tämä harjoitus on yksi osoitus siitä, että kykenemme yhdessä liittolaisten kanssa valvomaan ja turvaamaan meille tärkeän infrastruktuurin, kuvaili Pääesikunnan valmiuspäällikkö, lippueamiraali Janne Huusko tiedotteessa.

Harjoitukseen osallistuivat Merivoimat, Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartiosto, Britannian kuninkaalliset merivoimat ja Viron merivoimat.