Sää jatkuu tavanomaista kylmempänä – tältä näyttää joulun ennuste?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu talvisissa merkeissä. Joulukuun 11. päivä alkavasta viikosta ennustetaan Forecan mukaan 1-5 astetta ajankohdan tavanomaisia lukemia kylmempää.

Ensi viikon alkupuolen lämpötilat vaihtelevat ennusteen mukaan etelässä 0-5 pakkasasteen, maan keskiosan 5-15 pakkasasteen ja pohjoisen 10-20 pakkasasteen välillä. Viikon alussa maan etelä- ja keskiosaan leviää myös hajanainen lumisadealue.

Joulukuun 18. päivä alkavalle viikolle ennustetaan 0-2 astetta keskimääräistä kylmempiä keskilämpötiloja. Joulupäivänä eli 25. joulukuuta alkavalle viikolle ennustetaan lämpötiloiltaan tavanomaista, mutta hieman keskimääräistä sateisempaa säätä.

– Nyt näyttää jo kuitenkin todennäköiseltä, että suuressa osassa maata edessä on valkea joulu. Epävarmin tilanne on maan etelä- ja lounaisosassa sekä lännessä rannikon tuntumassa, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.