Taylor Swift on Time-lehden vuoden henkilö – taakse jäi Kuningas Charles

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Time-lehti on jälleen valinnut vuoden henkilön. Tänä vuonna kunnian sai amerikkalainen poptähti Taylor Swift. Lehden mukaan laulaja-lauluntekijä valittiin, sillä hän on löytänyt keinon antaa valoa ihmisille synkkinä aikoina.

Swift on tänä vuonna ollut menestyksekkäällä Eras-kiertueellaan, julkaissut konserttielokuvan kiertueesta, julkaissut uusia versioita vanhoista levyistään ja aloittanut suhteen NFL-tähti Travis Kelcen kanssa. Time-lehden haastattelussa artisti kuvaili olevansa tittelin vuoksi ylpeämpi ja onnellisempi kuin koskaan.

Ehdolla vuoden henkilöksi olivat Swiftin lisäksi muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin, Britannian kuningas Charles III, Kiinan presidentti Xi Jinping ja tekoäly-yhtiö OpeAI:n toimitusjohtaja Sam Altman. Viime vuonna tittelin sai Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Time-lehden vuoden henkilö -tittelin saa vuosittain henkilö, taho tai ilmiö, joka on vaikuttanut merkittävästi maailmaan kuluneena vuotena. Valinta ei ole arvonimi tai tunnustus.