Tenniksen huippuottelu keskeytyi hengenvaarallisen käärmeen vuoksi

Ohhoh! Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tenniksen ATP-turnaus keskeytyi Australiassa erikoisesta syystä lauantaina 30. joulukuuta. Tenniskentälle ilmestyi erittäin myrkyllinen käärme kesken Brisbanessa pelatun karsintaottelun.

Välikohtaus tapahtui kahden tähtipelaajan, itävaltalaisen Dominic Thiemin ja australialaisen James McCaben ottaessa mittaa toisistaan. Tarkkasilmäiset katsojat huomasivat noin 50 sentin pituisen käärmeen sähköjohtojen seassa kentän laidalla. Paikalle hälytetty matelija-asiantuntija poisti käärmeen turvallisesti kentältä.

Independent-lehden mukaan käärme tunnistettiin idänruskokäärmeeksi. Ottelun 40-minuuttiseksi venähtänyt keskeyttäminen ei ollut hätävarjelun liioittelua, sillä kyseessä on yksi maailman vaarallisimmista käärmelajeista. Se aiheuttaa eniten kuolemaan johtavia käärmeenpuremia Australiassa.

– Rakastan suuresti eläimiä, erityisesti eksoottisia lajeja. Tämä kyseinen käärme oli kuitenkin erittäin myrkyllinen, ja se oli lähellä pallopoikia. Kyseessä oli siis erittäin vaarallinen tilanne, ottelun lopulta voittanut Thiem kommentoi myöhemmin medialle.