Finnair peruu ammattiliittojen lakkojen vuoksi 550 lentoa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair joutuu perumaan valtaosan lennoistaan 1.–2. helmikuuta ammattiliittojen lakkojen vuoksi. Yhteensä peräti 550 lentoa perutaan, joten lakko vaikuttaa merkittävästi Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintoihin ja Finnairin lentotoimintaan.

– Finnair toteuttaa lentojen peruutukset järjestelmissään lento kerrallaan ja tarjoaa samalla asiakkaille automaattisesti vaihtoehtoista reititystä. Asiakkaat saavat tiedon lennon peruutuksesta ja vaihtoehtoisesta reitityksestä sitä mukaa, kun peruutukset on järjestelmissä tehty.

Koska peruttavia lentoja ja uudelleenreititettäviä asiakkaita on paljon, menee uudelleenreitityksiin yhteensä noin kaksi päivää. Mikäli matkan ajankohdan siirtäminen ei ole asiakkaalle mahdollista, hän voi perua varauksensa ja hakea käyttämättömästä lipusta takaisinmaksua. Lakko tulee iskemään rajusti jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevaan matkailualaan Suomessa.