Tänään tv:ssä: Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä scifi-toimintaelokuvien klassikko

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kasaritoiminnan ystävien on syytä kääntää MTV Sub -kanavalle torstai-iltana. Kanavalla esitetään toimintaa, scifiä ja kauhua taitavasti yhdistelevä Predator – saalistaja. Vuonna 1987 ensi-iltansa saaneen elokuvan pääroolissa nähdään Arnold Schwarzenegger.

John McTiernanin ohjaamassa elokuvassa seurataan CIA:n erikoisjoukkoa, joka saa tehtäväkseen pelastaa joukon panttivankeja Guatemalassa. Pian kovaotteinen erikoisjoukko saa huomata viidakon kätkevän syövereihinsä jotain sissisotilaita vaarallisempaa, jonka rinnalla he ovat pelkkiä partiopoikia.

Predator – saalistaja nousi ilmestyessään maailmanlaajuiseksi hitiksi. Subilla esitetään seuraavana iltana myös jatko-osa Predator 2 – saalistaja, jossa Schwarzenegger ei ollut enää mukana. Viidakkomiljöön sijaan Los Angelesiin sijoittuva, Danny Gloverin tähdittämä jatko-osa on sekin varsin pätevä toimintaelokuva, vaikka ensimmäisen osan tasolle se ei ylläkään.

Predator – saalistaja esitetään MtV Sub -kanavalla torstaina 1. helmikuuta kello 21:00. Jatko-osa Predator 2 – saalistaja esitetään samalla kanavalla perjantaina 2. helmikuuta kello 21:00.