Mies treenasi maratonille jääkaappi selässään – poliisi pysäytti ihmeissään

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maratonia varten harjoitellut mies joutui taannoin erikoiseen tilanteeseen. Brittiläinen Danie Fairbrother tuli poliisin pysäyttämäksi kantaessaan selässään kokonaista jääkaappia. Virkavalta luuli hänen olleen pahanteossa.

Fairbrother oli toistamiseen juoksemassa jääkaappi selässään. Kesken juoksun hän huomasi poliisauton kurvaavan vierelleen. Poliisit kertoivat heidän velvollisuutensa olleen pysäyttää juoksija, ja kysyivät, oliko tällä jääkaappi selässään.

Fairbrother selitti poliisille treenanneensa Lontoon Maratonia varten. Miehen tavoitteena on rikkoa nopeimman kodinkonetta mukana kantaen juostun maratonin maailmanennätys. Fairbrother sai idean vuoden 1993 komediaelokuvasta Kelkkajengi.

Fairbrotherin tavoitteena on kerätä tempauksella rahaa Iso-Britannian diabetessäätiölle. Hänen veljellään on tyypin 1 diabetes. Fairbrother kertoo olleensa hieman nolostunut pysäytetyksi joutumisesta, mutta poliisit päästivät hänet jatkamaan matkaansa.

– On ymmärrettävää, että poliisi tekee työtään ja pysäyttää jääkaappi selässään juoksevan henkilön. Ei haittaisi, vaikka minut pysäytettäisiin 10 kertaa, Fairbrother kuvaili The Guardian -lehden mukaan.