250 vuotta vanha ase löytyi tavaratalon roskiksesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltain sisällissodan aikainen historiallinen ase on löytynyt yllättävästä paikasta. Ase paljastui Walmart-tavaratalon ulkopuolella sijaitsevasta roska-astiasta. Tapaus on herättänyt ihmetystä paikallisten keskuudessa.

Löydön teki Pennsylvanian Gettysburgissa sijaitsevan Walmartin työntekijä. Parkkipaikan viereisestä roska-astiasta löytyi konfederaation laivaston Pietta 1851 -revolveri. Poliisi kutsuttiin paikalle tutkimaan tapausta.

Pennlive-uutissivuston mukaan antiikkiaseen alkuperä on mysteeri. Tiedossa ei ole, kuinka se päätyi paikallisen tavaratalon roskien joukkoon. Noin kuuden kilometrin päässä tavaratalosta sijaitsee Gettysburg National Military Park -museo, jossa esillä on muun muassa Yhdysvaltain sisällissotaan liittyviä esineitä.