Kuningas Charles III aloitti hautajaisjärjestelynsä – hinta lähes 235 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan Buckinghamin palatsi ilmoitti äskettäin, että kuningas Charlesia hoidetaan syöpädiagnoosin vuoksi. Kuninkaan hyvänlaatuisen eturauhasen laajentumista koskevan sairaalatoimenpiteen aikana havaittiin toinen huolenaihe, mikä ilmeni lopulta syöväksi.

Brittihovi ei ole kommentoinut miten pitkälle syöpä on edennyt tai mitä tyyppiä se on. Kuningas Charles näyttää kuitenkin varautuvan pahimpaan, sillä hän on aloittanut omien hautajaistensa järjestelyt. National Enquirer raportoi, että Charlesin hautajaisten valmisteluiden mukaan arvioitu budjetti on noin 232 miljoonaa euroa.

– Charles sanoo odottaneensa 70 vuotta päästäkseen valtaistuimelle, joten hän ansaitsee upeat jäähyväiset. Hautajaisista on tulossa suuremmat kuin kuningatar Elisabetilla, lähipiiristä kerrottiin.

Charles näytti pirteältä ja reippaalta ensimmäisessä julkisessa esiintymisessään diagnoosinsa jälkeen. Hän suunnittelee hautajaiset itse tiiminsä kanssa ja aikoo muun muassa estää veljensä prinssi Andrew’n osallistumisen juhliin. Lisäksi prinssi Harry joutuu istumaan kirkon takaosassa muusta perheestä poiketen. Kuninkaalla on kuitenkin mahdollisuus parantua syövästä, mikäli hoidot tepsivät. Hautaisjärjestelyt ovat varotoimenpide, artikkelista raportoinut RadarOnline uutisoi.