Vaarallinen asteroidi ohittaa maapallon torstaina – linja-auton kokoinen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vain muutama päivä sitten havaittu asteroidi ohittaa Maan lähietäisyydeltä. Asteroidin ohilento tapahtuu torstaina 22. helmikuuta. Vaaraa törmäyksestä ei tutkijoiden mukaan ole.

2024 DW -niminen asteroidi löydettiin Space.com-sivuston mukaan Mount Lemmon Survey -kartoituksessa 19. helmikuuta. Kartoitus on osa laajempaa projektia, jossa seurataan maan läheisyydessä lentäviä kappaleita. Kooltaan linja-autoa vastaavan 2024 DW:n pituus on noin 13 metriä.

2024 DW määriteltiin potentiaalisesti vaaralliseksi asteroidiksi. Törmäyksen uhkaa ei kuitenkaan ole torstaina, vaan kappale ohittaa Maan noin 225 000 kilometrin etäisyydeltä. Etäisyys on kuitenkin pienempi kuin Maan ja Kuun keskimääräinen välimatka, joka on noin 385 000 kilometriä.

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA seuraa säännöllisesti Maan läheisyydessä kulkevien asteroidien reittejä. 2024 DW ei ole ainoa kappale, joka ohittaa Maan torstaina lähietäisyydeltä kosmisessa mittakaavassa mitattuna. Toinen linja-auton kokoinen asteroidi ohittaa planeetan noin 775 000 kilometrin etäisyydeltä ja jumbojetin kokoinen asteroidi noin neljän miljoonan kilometrin etäisyyydeltä.