Tutkijat kuvasivat aikaisemmin tuntemattoman jättiläiskäärmeen – pituutta yli kuusi metriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaisen yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden käärmelajin. Amazonin sademetsässä kuvattu pohjoinen viheranakonda anakonda saattaa olla jopa maailman suurin ja painavin käärmelaji.

Queenslandin yliopiston tutkijat suuntasivat waorani-kansan opastamana Ecuadorin villiin luontoon. Tutkijat olivat halunneet dokumentoida huhutun pohjoisen viheranakondan, ja siinä he lopulta myös onnistuivat. Joen matalikossa uiskenteli useita saalistaan vaanineita anakondia.

– Näiden upeiden eläinten koko oli huikea. Yksi kohtaamamme anakonda oli hurjat 6,3 metriä pitkä, kuvaili biologian professori Bryan Fry tiedotteessa.

Tutkijoiden mukaan alueella on nähty jopa 7,5 metriä pitkiä ja puoli tonnia painavia käärmeitä. Painavin mitattu viheranakonda oli 227 kilon painoinen. Nyt löydetty pohjoinen viheranakonda -laji poikkeaa geneettisesti noin 5,5-prosenttia viheranakondasta.

Uhrinsa kuristavat viheranakondat saattavat syödä jopa peuroja, kapybaroja, jaguaareja ja kaimaaneja. Ihmisiä ne eivät ole todistettavasti syöneet tarinoista huolimatta.