Uuden Nintendo Switch 2 -konsolin julkaisupäivä selvisi?

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nintendo työstää parhaillaan uutta pelikonsolia. Switch 2 -nimistä laitetta odotettiin myyntiin jo loppuvuodeksi 2024, mutta nyt julkaisun kerrotaan viivästyneen hieman. Switch 2 on edeltäjänsä tavoin niin kutsuttu hybridikonsoli, eli se toimii sekä televisioon liitettynä että kannettavana pelikoneena.

Japanilainen Nikkei-julkaisu paljasti Nintendon suunnittelevan laitteen julkaisua maaliskuulle 2025. Viivästykselle on parikin merkittävää syytä. Nintendo toi alkuperäisen Switchin markkinoille vuonna 2017. Kotakun mukaan kysyntä oli suurta, eikä kaikille halukkaille riittänyt konsoleita. Tämä sai konsoleita moninkertaisin hinnoin myyneet trokarit liikkeelle, mitä Nintendo haluaa ehkäistä tuomalla myyntiin kerralla enemmän laitteita.

VGC-sivuston mukaan Nintendo haluaa myös varmistaa, että Switch 2 -konsolin pelikirjasto on hyvällä mallilla heti konsolin ilmestyessä. Työn alla kerrotaan olevan Switch 2 -yksinoikeuspelejä, joiden julkaisuajankohta ajoittuu vuoden 2025 ensimmäiselle neljännekselle.

Nintendon vuonna 2017 markkinoille tuoma ensimmäinen Switch on yhtiön myydyin pelikonsoli. Kaikkien aikojen myydyimpien konsoleiden listalla se on sijalla kolme Playstation 2:n ja Nintendo DS:n jälkeen.