Jeff Bezos on taas maailman rikkain – Elon Musk putosi toiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkkokauppajätti Amazonin perustaja Jeff Bezos on noussut jälleen maailman rikkaimmaksi ihmiseksi. Talousmedia Bloombergin miljardöörivertailun mukaan Bezos ohitti listalla Elon Muskin.

Bezosin nettovarallisuus on Bloombergin mukaan tällä hetkellä 200 miljardia dollaria. Musk on listan toisella sijalla noin 198 miljardin dollarin nettovarallisuudella. Musk menetti viime vuonna noin 31 miljardia dollaria, kun taas Bezosin varallisuus kasvoi 23 miljardilla dollarilla.

Bezosin varallisuuden kasvua siivitti Amazonin osakekurssin nousu. Maailman rikkaimman ihmisen titteli on vaihdellut useaan otteeseen viime vuosien aikana. Musk nousi listan kärkisijalle viimeksi toukokuussa 2023, jolloin hän syrjäytti muun muassa Louis Vuittonin ja Diorin omistavan LVMH-konsernin omistaja Bernard Arnaultin.

Arnault on nyt Bloombergin listan sijalla kolme noin 197 miljardin dollarin nettovarallisuudella. Neljänneksi rikkain henkilö on Facebookin perustaja Mark Zuckerberg 179 miljardin dollarin nettovarallisuudella. Viidentenä on puolestaan Microsoftin Bill Gates, jonka nettovarallisuus on 150 miljardia dollaria.