Rotat söivät poliisaseman todistevaraston kannabikset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen suurkaupungin poliisiasemalla on jyrsijäongelma. Louisianan osavaltiossa sijaitsevan New Orleansin pääpoliisiaseman tiloissa pesii rottia, jotka ovat muun muassa syöneet laitoksen todistevarastoon säilöttyä kannabista.

– Rotat syövät meidän kannabikset. Ne ovat kaikki pilvessä, New Orleansin poliisin ylikomisario Anne Kirkpatrick kuvaili paikalliselle kaupunginvaltuustollle.

Rottia vilisee poliisiasemalla muuallakin kuin todistevaraston kannabiksen kimpussa. Laitoksen työntekijät kertovat löytäneensä rottien ulosteita jopa työpöydiltään. Vuodesta 1968 New Orleansin pääpoliisiasemana toimineen rakennuksen kerrotaan kärsivän myös home- ja torakkaongelmasta.

Associated Press -uutistomiston mukaan New Orleansin pääpoliisiaseman on tarkoitus muuttaa uusiin tiloihin. Kaupunginvaltuusto käsittelee parhaillaan esitystä muuttaa poliisiasema väliaikaisesti kaupungin keskustassa sijaitsevaan tornitaloon. Väliaikaisratkaisun hinta olisi noin 7,6 miljoonaa dollaria.