Christopher Nolan sai 100 miljoonaa dollarin lisäpalkkion Oscarien jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Christopher Nolan voitti taannoisessa Oscar-gaalassa uransa ensimmäisen parhaan ohjauksen Oscarin. Yhteensä seitsemän Oscaria voittanut elokuva osoittautui Nolanille melkoiseksi lottovoitoksi. Voiton myötä hänen tilipussinsa paisui 100 000 miljoonaan dollariin.

Variety-lehden mukaan Nolan sai Oscar-gaalan jälkeen vielä viimeisiä bonuksia Oppenheimer-palkkaansa. Historiallinen draama tuotti Universal-tuotantoyhtiölle melkoisesti rahaa. Noin 100 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva on tuottanut yli 950 miljoonaa dollaria.

Huhut Nolanin seuraavasta projektista käyvät jo kuumana. Varietyn mukaan ohjaajan on vihjattu tekevän seuraavaksi elokuvasovituksen 1960-luvun brittiläisestä The Prisoner -sarjasta. Ohjaaja oli kiinnitetty sarjan elokuvaversioon jo vuonna 2009, mutta tuolloin projekti ei toteutunut.

Saarroksissa-nimellä Suomessa esitetty The Prisoner kertoo entisestä salaisesta agentista, joka löytää itsensä mystisestä merenrantakylästä. Kulttiklassikoksi muodostuneesta sarjan pohjalta tehtiin jotain vuosia sitten kehnon vastaanoton saanut amerikkalainen The Prisoners -minisarja.