Tutkimustulos: Tietokoneella pelaaminen lisää erektio-ongelmia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisillä on erilaisia tapoja viettää vapaa-aikaansa. Osa nauttii ulkoilusta tai rakentelusta, toiset television katsomisesta tai autolla ajamisesta. Nyt kuitenkin on selvitetty, että Korkeampi geneettinen alttius vapaa-ajan tietokoneen käyttöön on nyt yhdistetty miesten suurempaan erektiohäiriöiden riskiin.

Tutkimuksessa analysoitiin 200.000 miehen terveys- ja harrastustietoja. Jokainen 1,2 tunnin lisäys tietokoneella istumiseen lisäsi 3,57 kertaa suuremman erektiohäiriön todennäköisyyden. Sen sijaan siitä ei ollut näyttöä, että television katselu tai ajoneuvoilla kurvaileminen vapaa-ajalla lisäisi erektiohäiriöiden riskiä.

Tietokoneen käyttö ei myöskään liittynyt masennukseen, ahdistukseen tai verisuonten terveyteen. Tietokoneella pelaaminen yhdistettiin sen sijaan follikkelia stimuloivan hormonin alhaisempiin tasoihin, joilla on rooli sekä miesten että naisten seksuaalisessa kehityksessä ja lisääntymisessä.

– Tämä tutkimus tarjoaa merkittävää näyttöä positiivisesta syy-yhteydestä tietokoneen käytön ja erektiohäiriön riskin välillä. Lopullinen syy-yhteys on kuitenkin löydettävä lisätutkimuksilla, tutkijat kirjoittivat.