Tutkimus: Naisten vaikeampi muuttaa ruokavaliotaan laihtuakseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisten mielestä laihdutus on hankalampaa tiettyjen ruokailutottumusten vuoksi. Miehet voivat muuttaa ruokavaliotaan helpommin, koska heillä on säännöllisempiä rutiineja ruokavalion suhteen kuin naisilla. Tällä on suora yhteys laihduttamisessa onnistumiseen.

Tutkimukseen osallistui 2.200 ihmistä, jotka olivat 30–45-vuotiaita. Heillä kaikilla oli ongelmia ylipainon kanssa. Naisilla on enemmän vaikeuksia pudottaa kiloja, koska he syövät ja napostelevat epäsäännöllisemmin sekä tiettyjen tottumusten kautta. Tutkimuksen mukaan naiset syövät useammin ja etenkin iltapäivällä. Naiset suosivat myös miehiä enemmän makeita makuja, kun taas miehet pitävät keskimäärin enemmän suolaisista ja kitkeristä makuista.

– Naisilla on paljon anarkistisempi lähestymistapa ruokaan. Heillä on tapana syödä paljon enemmän aterioiden välillä, jättää isoja aterioita väliin ja syödä ilman ruoka-aikoja. Luulen, että nämä erot sukupuolten välillä voivat myös selittää, miksi vähäkaloriset ruokavaliot ovat usein tehokkaampia miehille kuin naisille, tohtori Mauro Lombardo San Raffaele Roma Open Universitystä Italiasta sanoi.