Hampurilaisravintola olikin suuri huumebasaari – naapuri nosti 15 miljoonan dollarin kanteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhden korttelin päässä New York Cityn kaupungintaloa sijaitsee Burger King -ravintola, jonka pääasiallinen bisnes on muualla kuin pikaruoka-aterioissa. Ravintolan edusta on niin täynnä huumekauppiaita, huumeriippuvaisia ja asunnottomia, että vihainen naapuri haastaa pikaruokaketjun oikeuteen 15 miljoonalla dollarilla.

– Burger King on muuttanut Fulton Streetin ulkoilmahuumebasaariksi, alueella 20 vuotta asuneen Kevin Kaufmanin kanteessa perustellaan.

Huumeita kaupataan avoimesti ravintolan edustalla. Huonolla säällä diilaus tapahtuu ravintolan sisätiloissa. Paikka on 8-10 ammattimaiseen huumekauppaan erikoistuneen henkilön markkinapaikka. Kaufmanin mukaan poliisit ovat ainoita, jotka yrittävät tehdä asialle jotain, mutta kauppiaat palaavat tutulle myyntipaikalleen maksettuaan lunnaat pidätyksen jälkeen.

NYPD:n mukaan Burger Kingin välittömästä läheisyydestä on soitettu tänä vuonna 143 kertaa hätänumeroon. Alueen asukkaat eivät ymmärrä, miksi ravintolajätti ei puutu toimintaan. Ihmiset kokevat olonsa turvattomaksi, eivätkä uskalla enää ulkoiluttaa koiriaan ravintolan läheisyydessä illalla. Vain muutama viikko sitten löydettiin kuollut henkilö jalkakäytävältä saman Burger Kingin vierestä, New York Post uutisoi. Burger King on kansainvälinen hampurilaisketju, jolla on maailmanlaajuisesti noin 20.000 ravintolaa.