Poliisi järjesti täydennyskoulutuksen – moni ylinopeutta ajanut narahti heti

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Pieksämäellä järjestetty poliisin täydennyskurssi johti lukuisten kaahaajien kiinni jäämiseen. Poliisit sovelsivat jokoulutuskeskuksessa pidetyn vaativan ajotapavalvonnan täydennyskurssin yhteydessä oppejaan kentällä. He valvoivat liikennettä kouluttajien johdolla siviiliautoilla ja siviiliasuisina Itä-Suomen ja Sisä-Suomen poliislaitosten alueilla.

Valvontapäivän aikana poliisin haaviin jäi muun muassa tiekohtaisia nopeusrajoituksia rikkoneita kuljettajia. Kolmen kuljettajan ajonopeus oli niin suuri, että ne poikivat rikosilmoituksia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kyseiset kuljettajat määrättiin poliisin tiedotteen mukaan ajokieltoon.

Suurin mitattu keskinopeus oli 160 kilometriä tunnissa tieosuudella, jonka nopeusrajoitus oli 80 km/h. Toinen 159 kilometrin tuntivauhtia 80 km/h alueella ajanut kuljettaja ohitti hitaampia risteyksen sulkualueen päältä ja kiersi nopeuskamerat vastaantulevan liikenteen kaistan kautta. Hänen käytössään oli tutkanpaljastin, jonka poliisi takavarikoi.

Valvontapäivän aikana poliisi todisti myös pienempiä ylinopeuksia ja ajotaparikkeitä. Ajokortti otettiin pois esimerkiksi keula ilmassa ajaneelta motoristilta. Kurssille osallistui poliiseja eri puolilta maata.