Alec Baldwinin vahinkolaukaus: Asemestari tuomittiin vankeuteen kuolemantuottamuksesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui onnettomuus New Mexicon Santa Fessä lokakuussa 2021. Näyttelijä Alec Baldwin laukaisi aseen harjoitellessaan sen käyttöä. Aseeseen oli ladattu paukkupatruunan sijaan todellinen luoti, joka surmasi kuvaaja Halyna Huthinsin ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa.

Rustin kuvauksissa aseista vastanneen Hannah Gutierrez-Reedin todettiin syyllistyneen kuolemantuottamukseen ja hänet tuomittiin 18 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjien mukaan Gutierrez-Reed laiminlöi aseiden turvallisuutta kuvauksissa.

Tuomari Mary Marlowe Sommer tuomitsi 26-vuotiaan Gutierrez-Reedin vankeuteen naisten rangaistuslaitoksessa New Mexicossa. Entinen asemestari ei todistanut oikeudenkäynnissä. Hän kuitenkin valmisteli lausunnon ja luki sen ääneen kuulemisensa aikana.

– Sydämeni on ollut särkynyt Hutchinsin perheen, ystävien ja kollegoiden puolesta siitä päivästä lähtien, kun tämä tragedia tapahtui, nainen lausui oikeuden edessä ja myönsi olleensa liian nuori ja naiivi vaativaan elokuvan tehtävään, BBC uutisoi.

Aseen laukaissutta näyttelijä Alec Baldwinia odottaa yhtä pitkä tuomio. Baldwinia syytetään edelleen kuolemantuottamuksesta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä. Hänen oikeudenkäyntinsä alkaa heinäkuussa.