Iloinen perhetapahtuma: Ahma sai pentuja Ranuan eläinpuistossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ahma menestyy Suomen luonnossa, mutta eläintarhoissa niiden lisääntyminen on suhteellisen harvinaista. Ranuan eläinpuistossa on kuitenkin todistettu iloista perhetapahtumaa, kun Khurma-niminen naaras synnytti kolme pientä ahmapentua. Pennuista kaksi on tyttöjä ja yksi poika.

– Helmikuussa Khurma vetäytyi piilottelemaan pesäänsä. Muutaman viikon tiiviin pesässä pysyttelyn jälkeen Khurma alkoi ulkoilla enemmän ja käytti paljon aikaa ruoan piilotteluun, mutta vietti edelleen runsaasti aikaa pesässä. Viime viikolla iltahämärän turvin Khurma toi kolme pikkuahmaa tutustumaan pesän ulkopuoliseen maailmaan, Ranuan eläinpuiston intendentti Heini Niinimäki kertoo.

– Pentutarkastuksessa todettiin, että Khurma on pyöräyttänyt kaksi suloista ja pippurista tyttöpentua sekä yhden sisariaan selvästi suuremman pojan.

Eläinpuiston mukaan pennut ovat syöneet hyvin ja reippaita. Ne ovat nyt huhtikuussa noin kahden kuukauden ikäisiä. Kevään mittaan pienokaiset liikkuvat enemmän ja saattavat jopa näyttäytyä rauhallisille puistovieraille.