Vuoden 2024 äitiyspakkaus julkistettiin – sisältää 39 tuotetta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Äitiyspakkaus on suomalainen perinne, jossa odottaville äideille ja vastasyntyneille lapsille jaetaan maksuton pakkaus, joka sisältää välttämättömiä vauvantarvikkeita. Pakkaus on suunniteltu tukemaan perheiden alkua ja antamaan kaikille lapsille tasavertainen lähtökohta elämään.

Nyt Kela on julkistanut vuoden 2024 uuden äitiyspakkauksen, joka sisältää 39 erilaista tuotetta. Äitiyspakkauksessa on vauvalle muun muassa bodyja, housuja, yöpuku, sukkia ja pipoja, sekä toppahaalari, villahaalari ja makuupussi. Mukana on myös kylpylämpömittari, sideharsoliinoja, kynsisakset ja pikkuisen ensimmäinen hammasharja.

Pakkauksesta löytyy myös pyyheliina, ruokakaukalo, lasten hiusharja ja Kis, kis, kissanpentu -ensikirja. Pakkaus itsessään on monien hyödyntämä vuodelaatikko, joka sisältää pienen patjan, peitteen, aluslakanan ja pussilakanan. Äitiyspakkauksesta löytyy äitejä varten myös nännivoidetta, terveyssiteitä, kestoliivinsuojia, liukuvoidetta sekä kondomeja.

Äitiyspakkaus jaetaan odottaville äideille postitse ja pakkausta tulee hakea viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Vanhemmilla on mahdollisuus äitiyspakkauksen sijaan valita myös tuki rahana, joka on 170 euroa.